Eerste huis kopen?

Wat leuk! Je eerste huis. Je oriënteert je of je hebt al gekocht. Een huis kopen doe je niet elke dag. Er ontstaan wellicht allerlei vragen. Wat kan ik lenen? Wat ga ik maandelijks betalen? Wat komt er nog meer bij kijken? En wat houd ik dan uiteindelijk over voor andere leuke dingen? Vragen die ik voor je zal beantwoorden tijdens een hypotheekadvies passend bij jouw ideale woonsituatie.

Waar moeten we Samen naar kijken bij het kopen van je eerste huis:

  • Inkomen en de waarde van de woning zijn bepalend voor je maximale hypotheek.
  • De keuze in de aflosvorm, de rente en de duur van de hypotheek bepalen de maandlasten.
  • Afhankelijk van hoeveel zekerheid je wilt voor de toekomst, kies je een rentevaste periode. Dit kan voor de komende 5, 10, 15, 20 of zelfs 30 jaar. Een variabele rente is ook mogelijk. Deze kan per maand of kwartaal verschillen.
  • De voorwaarden die gelden voor een hypotheek zijn voor een gedeelte wettelijk bepaald. Zoals het maximaal te financieren bedrag op basis van de aankoopsom of hoe een hypotheekofferte eruit moet zien.
  • Vóór het afsluiten van de hypotheek dienen we samen rekening te houden met een aantal maatwerk kenmerken. Zoals de geldigheidsduur van de offerte, is de offerte te verlengen, minimaal door de bank vereiste overlijdensrisicodekking, annuleringskosten, verhuisregeling, boetevrij aflossen. Zo zijn er nog een aantal zaken die ik aan de hand van jouw woonwensen met je bespreek tijdens een hypotheek adviesgesprek.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om jouw situatie te bespreken.
Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bel me dan op 06-43906450 of mail naar info@hypotheeksamen.nl.

Startershypotheek – Hypotheek Alkmaar – Hypotheekadviseur Alkmaar – Hypotheekadvies Alkmaar