Eerste huis kopen?

Wat leuk! Je eerste huis. Je oriënteert je of je hebt al gekocht. Een huis kopen doe je niet elke dag. Er ontstaan wellicht allerlei vragen. Wat kan ik lenen? Welke maandlasten horen daar bij? En wat houd ik dan uiteindelijk over voor andere leuke dingen? Hoe gaat alles verder? Vragen die ik voor je zal beantwoorden tijdens een hypotheekadvies passend bij jouw ideale woonsituatie.

Waar moeten we naar kijken bij het kopen van je eerste huis:

  • Inkomen, financiële positie en de waarde van de woning zijn bepalend voor je maximale hypotheek.
  • De keuze in de aflosvorm, de rente en de duur van de hypotheek bepalen de maandlasten.
  • Afhankelijk van hoeveel zekerheid je wilt voor de toekomst, kies je een rentevaste periode. Dit kan voor de komende 5, 10, 15, 20 of zelfs 30 jaar. Een variabele rente is ook mogelijk. Deze kan per maand of kwartaal verschillen.
  • De voorwaarden die gelden voor een hypotheek zijn voor een gedeelte wettelijk bepaald. Zoals het maximaal te financieren bedrag op basis van de aankoopsom of hoe een hypotheekofferte eruit moet zien.
  • Vóór het afsluiten van de hypotheek dienen we samen rekening te houden met een aantal maatwerk kenmerken. Zoals de geldigheidsduur van de offerte, is de offerte te verlengen, minimaal door de bank vereiste overlijdensrisicodekking, annuleringskosten, verhuisregeling, boetevrij aflossen. Zo zijn er nog een aantal zaken die ik met je bespreek tijdens het inventarisatiegesprek. Daarna volgt een presentatie van het advies.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om jouw situatie te bespreken.
Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bel me dan op 06-43906450 of mail naar info@hypotheeksamen.nl.

Een eigen huis koop je misschien een paar keer in je leven, het kan daarom handig zijn om je eigen aankoopmakelaar mee te nemen. Hij kan goed en objectief advies geven bij ieder huis, let op bouwkundige aspecten, problemen en gebreken. Daardoor kan hij een scherpe onderhandeling voor je voeren. De Best Van Staveren Makelaars is hiervoor een goede optie.