Volgend huis kopen?

Verliefd geworden op een ander huis? Groot, klein, een opknapper, nieuwbouw of je kunt grond kopen. Heeft je woning overwaarde of juist niet? Kun je je huidige hypotheek meenemen? Ga je jouw woning eerst verkopen voordat je je nieuwe woning koopt of is dat niet nodig? Je hebt op dit moment veel vragen. Samen gaan we in gesprek wat de te nemen stappen zijn.

Wat zijn de aandachtspunten:

  • Wanneer ga je kopen en wanneer wil je verkopen?
  • Maak je winst of verlies op je te verkopen woning?
  • De waarde van de te kopen woning, het inkomen en je overwaarde of verlies vanuit je verkochte woning zijn bepalend voor je maximale hypotheek.
  • De keuze in de aflosvorm, de rente en de duur van de hypotheek bepalen de maandlasten.
  • Wat zijn de rentevoorspellingen? Wat is de huidige marktrente? Onder andere afhankelijk daarvan kies je een rentevaste periode. Of wil je een variabele rente.
  • De voorwaarden die gelden voor een hypotheek zijn voor een gedeelte wettelijk. Zoals het maximaal te financieren bedrag op basis van de aankoopsom of hoe een hypotheekofferte eruit moet zien.
  • Vóór het afsluiten van de hypotheek dienen we samen rekening te houden met een aantal maatwerk kenmerken. Zoals de geldigheidsduur van de offerte, is de offerte te verlengen, minimaal door de bank vereiste overlijdensrisicodekking, annuleringskosten, verhuisregeling, boetevrij aflossen. Zo zijn er nog een aantal zaken die ik aan de hand van jouw woonwensen met je bespreek tijdens een hypotheek adviesgesprek.

Vier handige tips of vragen voor het kopen van je volgende huis:

Bepaal de volgorde: eerst verkopen of eerst kopen?

Laat een makelaar een waardebepaling van je woning doen

Laat je informeren wat er gebeurt met je huidige hypotheek. Kan en wil je die meenemen?

Wat zijn de bijkomende kosten naast de koopsom van het huis?


In de huidige markt kan het handig zijn om een aankoopmakelaar mee te nemen. Doordat hij extra let op bouwkundige aspecten, problemen en gebreken kan hij een stevige onderhandeling voor je voeren. De Best Van Staveren Makelaars is een prettige optie daarvoor.

 

Iedere hypotheekvraag is net weer even anders. Benieuwd wat ik er van vind?
www.hypotheeksamen.nl/contact of 06-43906450 of mail info@hypotheeksamen.nl.