Volgend huis kopen?

Verliefd geworden op een ander huis? Groot, klein, een opknapper, nieuwbouw of je kunt grond kopen. Hoe pak je dat aan en wat zijn de regels van nu? Heeft je woning overwaarde of juist niet? Kun je je huidige hypotheek meenemen? Ga je jouw woning eerst verkopen voordat je je nieuwe woning koopt? Je hebt op dit moment veel vragen. Ik leg op heldere wijze uit wat de verschillende fases inhouden.

Waar moeten we Samen naar kijken bij het kopen van je volgende huis:

  • Je bent van plan om jouw huidige woning te verkopen of hebt deze al verkocht. Dan wil je natuurlijk weten hoe je toekomstige situatie er uit ziet en wat je het beste met je overwaarde of verlies kunt doen.
  • De waarde van de te kopen woning, het inkomen en je overwaarde of verlies vanuit je verkochte woning zijn bepalend voor je maximale hypotheek.
  • De keuze in de aflosvorm, de rente en de duur van de hypotheek bepalen de maandlasten.
  • Afhankelijk van hoeveel zekerheid je wilt voor de toekomst, kies je een rentevaste periode. Dit kan voor de komende 5, 10, 15, 20 of zelfs 30 jaar. Een variabele rente is ook mogelijk. Deze kan per maand of kwartaal verschillen.
  • De voorwaarden die gelden voor een hypotheek zijn voor een gedeelte wettelijk Zoals het maximaal te financieren bedrag op basis van de aankoopsom of hoe een hypotheekofferte eruit moet zien.
  • Vóór het afsluiten van de hypotheek dienen we samen rekening te houden met een aantal maatwerk kenmerken. Zoals de geldigheidsduur van de offerte, is de offerte te verlengen, minimaal door de bank vereiste overlijdensrisicodekking, annuleringskosten, verhuisregeling, boetevrij aflossen. Zo zijn er nog een aantal zaken die ik aan de hand van jouw woonwensen met je bespreek tijdens een hypotheek adviesgesprek.

Vier handige tips of vragen voor het kopen van je volgende huis:

Bepaal de volgorde: eerst verkopen of eerst kopen?

Laat een makelaar een gratis waardebepaling van je woning doen

Laat je informeren wat er gebeurt met je huidige hypotheek. Kan en wil je die meenemen?

Wat zijn de bijkomende kosten naast de koopsom van het huis?

 

Maak een afspraak voor een gratis, eerste adviesgesprek om jouw situatie te bespreken.
Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bel me dan op 06-43906450 of mail naar info@hypotheeksamen.nl.

Hypotheek Alkmaar – Hypotheekadviseur Alkmaar – Hypotheekadvies Alkmaar